Sådan bør du behandle dine nødder før brug


Fytinsyre findes i kliddet i alle slags korn, samt i den hinde, der danner overflade på nødder og frø.


Fytinsyre hindrer optagelse af kalcium, magnesium, jern, kobber og zink.

Fytinsyre kan desuden neutralisere vore egne fordøjelsesenzymer, hvilket skaber de fordøjelsesproblemer, som mange mennesker, der spiser uspiret korn, oplever;


Der er desuden mange videnskabelige undersøgelser, der tyder på en direkte sammenhæng mellem indtag af korn og flere former for gigt.

Fytinsyre findes som nævnt også i overfladen på nødder og frø. Som du sikkert har bemærket, anbefaler mange helse- og ernæringseksperter at indtage nødder og frø, og udvalget er bredt i helsekostbutikkerne.


For at undgå fytinsyren ligges de i blød i renset vand i 5-8 timer for at undgå det.


https://www.alun.dk/sund-kost/korn.html